| Pustynia na pół roku? | 

| Autor | Wiadomość | 

| gopher   

| 

|    Wysłany: Śro 25 Cze, 2008 15:36   Pustynia na pół roku? |   
 |  
               | 
 |  
               | Pobieżnie przeszukałam forum i nie wiedziałam gdzie wrzucić ten temat więc umiesciłam go tutaj. Potrzebuję szybkiej porady w sprawie ewentualnego wyjazdu do Afryki. Mam propozycję pracy na pustyni Namib, ale dotyczy to okresu półrocznego, co dla mnie generalnie jest przerażające z lekka :/ Czy istnieją jakieś przeciwwskazania? Dodam tylko że codziennie  będę musiała przebywać ok. 8 godzin na słońcu  (40 stopni w cieniu... jakim cieniu?!). Wydaje mi się że to będzie lekkie przegięcie. Piszcie co sadzicie na ten temat   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kasia_86   
 Pomogła: 2 razy

| 

|  Wysłany: Śro 25 Cze, 2008 18:42 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam A jak rozległe jest Twoje bielactwo??
 Ja z moimi plamami bym sie nie odważyła, ale mam ich bardzo dużo i poprostu u mnie poparzenie murowane nawet  z filtrem, który wiadomo nie działa 24 godzin tylko co około 2 h trzeba by się było dosmarowywać.  Jak masz ich niewiele i w niezbyt wyeksponowanych miejscach to sadze że wiekszych przeciwskazań nie byłoby... w innym przypadku wybrałabym się po porade do dermatologa... ewentualnie choćby po to aby doradził co dobrze chroni przed słońcem ( ale czy by cos doradził to nie wiem...)
 Swoją drogą to taki wyjazd może być przygodą życiową:) więc dobrze sie zastnów:)
 Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |